Particulieren

Heeft u als particulier een ruime tuin of hectares grond ter beschikking en wilt u met weinig arbeid toch voedsel produceren dan is notenteelt iets voor jou. Mogelijk wordt hierdoor de zogenaamde Leisure farming iets voor jou. Leisure farming is een vorm waar de teelt van noten niet het belangrijkste is maar de beleving die notenteelt met zich meebrengt.

 Daarnaast is een investering in notenbomen geen weggegooid geld. Een perceel met notenbomen zal  in waarde toenemen vanwege de toekomstige noten- en houtopbrengst.    

De notenbomen bieden schaduw, aankleding en uiteindelijk ook nog een product dat verkocht kan worden. Als noot, maar u kunt de noten ook verwerken in gerechten of olie. 

(Noten)Bomen hebben landschappelijke waarde: ze leggen CO2 vast, bieden een schuilplek aan diverse dieren en dienen als voederplek voor dieren zoals vogels en eekhoorns. Het levert daarnaast interessante gesprekstof voor met uw bezoeker: u zou workshops kunnen organiseren en uitleggen hoe gezond en lekker noten voor mensen zijn.

In het Leisure Farm concept is de arbeid om de notenbomen te onderhouden beperkt. Vaak is het handwerk waarvan u een bezoekersactiviteit kunt maken. Het oogsten van de noten kan met eenvoudige hulpmiddelen, maar u zou ook gebruik kunnen maken van vrijwilligers of klanten. Dan staat het sociale aspect van oogsten voorop.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.